Stålplåt – Färgbelagd, förzinkad stålplåt är den vanligaste byggnadsplåten. Finns i stora variationsmöjligheter vad gäller tjocklek, mjukhet, beläggning och färger.

Aluminium – Ett ungt byggmaterial. Finns i ett antal olika lackeringssystem och kan även anodiseras till olika kulörer. Mjuk, formbar och korrosionshärdig.

Titanzink – Ett korrosionshärdigt och lättbearbetat material som kan falsas, bockas och mjuklödas. Titanzinken har länge använts för tak och fasader i Europa och blir allt vanligare i Sverige.

Aluzink – Stålplåt med en beläggning av zink och aluminium.

Koppar – Klassisk, formbar plåt som ofta används till exklusiva objekt, kyrktak och komplicerade utsmyckningar.

Mässing – Legering av koppar och zink. Används främst till fasadkassetter och mindre detaljer.

Rostfritt – Oxid bildas på ytan och skyddar mot rost. Kan falsas och svetsas och klarar bearbetning i låga temperaturer.

Bly – Tungt och tjockt material med medeltida anor. Har speciella egenskaper som kräver särskilda kunskaper. Används i Sverige nästan enbart vid renovering av kulturhistoriska byggnader.

Alla material har sina fördelar och styrkor men vi vill ändå framhäva aluminium som vår huvudvara. Lite dyrare i inköp men du får en bättre produkt som ej rostar och är 100% återvinningsbar.

PREFA har med sin polyester och pulverytskikt en extremt hållfast och väderbeständig aluminiumprodukt som ger dig 40 års garanti på både färg och material.

Läs mer på PREFA.se
 

Plannja har med sin aluminium med polyesterbaserade beläggningssystem en hård och reptålig yta med färggaranti på 15 år.

Läs mer på Plannja.se